Jumaat, 6 Februari 2015

Resepi takoyaki mudah dan senang ala aini amran

Resepi takoyaki

Disebabkan saya ni bancuh tako  tak guna sukatan, sebab bancuh macam buat jemput jemput je..so nanti saya update sukatannya..

Bahan takoyaki

1.tepung gandum(mana mana kedai)/tepung low protien(kedai bakery)/tepung takoyaki (jusco)
2.telur
3.minyak masak
4.susu dutch lady
5.garam/stok ayam
6.baking powder
7.air

Bahan isi takoyaki

1.crab/sotong tako/udang/ham ayam
2.carrot parut tambah mayonis (tak suka kubis)

Ff korang malas beli tepung takoyaki kat jusco then tambah air dan telur sahaja

Bahan sos

Ade 2 pilihan, if korang malas beli sahaja di jusco sos takoyaki
if rajin ni resepinya

1.sos tomato
2.kicap soy
3.halia potong halus
4.bawang putih potong halus
5.cendawan shitake potong halus
6.air sedikit

Bahan hiasan

1.bonito (ikan) (jusco)
2.seaweed (tabur)
3.mayonis

Boleh dapatkan barang barang ni dari saya
Tapi kene inform awal sebab kadang kadang stok terhad
aini 0136288543
Ff korang beli kat jusco pastikan ade halal ye

pan takoyaki

siap takoyaki

bonito

siap ni ade orang order


About Nur Aini Amran

Saya Nur Aini Amran. Saya komited membantu anda memperbaiki kesihatan diri dan keluarga

You Might Also Like

2 ulasan: