Resepi lapisan bawah biskut
120g biskut digestive
2 sudu besar gula perang
50g mentega
Hancurkan biskut
Cmpurkan gula perang
Cairkan mentega
Campurkan ketiga2 bahan diatas. Letakkan dalam loyang. Padatkan. Simpan peti.
Resepi lapisan atas caramel
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan whipping cream
1 sudu garam
25g mentega
1 sudu kecil esen vanila
Didihkan adunan dalam api yang perlahan. Simpan peti.
Resepi kek cheese
250g cream cheese
50g susu manis
50g gula perang
2 biji telur
3 sudu besar tepung gandum
1 sudu besar lemon
Putar cream cheese dengan susu manis hingga sebati, masukkan gula perang dan telur putar perlahan. Kemudian masukkan tepung. Putar sebati. Masukkan lemon.
Tuang dalam adunan yang ada biskut. Bakar suhu 170 ° 40 ke 45 minit
Hiaskan atas kek dengan sos caramel tadi.
Selamat mencuba ye..
Khamis, 25 Ogos 2016
Resepi kek cheese caramel yang sedap dan mudah
Posted by : www.suplementsaya.com
0 comments:
Catat Ulasan